Kosár (0) 0 Ft + Áfa
Nézetváltás

Szabványos, egyéni munkaruhák a Küblertől

   

Extrém időjárási körülmények között, rossz látási viszonyoknál, hőnek, sziklaomlásnak vagy nagy feszültségnek kitett munkahelyeken a hagyományos munkaruha hamar eléri korlátait. Ekkor kell Önnek egyéni védőfelszerelést használnia, mely a szigorú szabványoknak megfelel. A KÜBLER gondoskodik arról, hogy az Ön védőruhája mégis megfelelő, kényelmes és jól átgondolt legyen.

Az egyéni védőruha 3 kategóriába sorolható:

 • Kategória 1: egyszerű védőruha csekély kockázat ellen véd (pld. Időjárás ellen), ebben az esetben nem szükséges tanúsító hely által kiállított minősítés és nincs alárendelve minőségbiztosítási rendszernek.
 • Kategória 2: közepes kockázat elleni védelem (pld. enyhe hővédelem). A védőruhát egy külső tanúsító hely minősíti, de nincs alárendelve minőségbiztosítási rendszernek.
 • Kategória 3: komplex védőruha magas kockázat vagy halálos veszély elleni védelemmel (pld. Multifunkciós ruházat, íválló / KERMEL), melyet egy külső tanúsítóhely minősít és minőségbiztosítási rendszernek is alárendelt.

Amennyiben az egyéni védőruházat (hegesztő, Kermel stb.) emblémázásra kerül akár közvetlen hímzéssel vagy logó felvarrásával, kiegészítő minősítést kell végeztetni. Egyébként az eredeti minősítés érvényét veszítheti.

Kübler munkaruha: munkaruha szabványok

A Kübler egyéni védőruházat az alábbi szabványoknak felel meg:

UV Standard 801: Sajátságok: mérés kinyújtott, nedves textílián azért, hogy a viselés és tisztítás általi mechanikai elhasználódás megmutatkozzon. A legmagasabb UV sugárzást és a legérzékenyebb bortípust feltételezik. Ausztráliai napsugárzást idéznek elő. Ajánlott vizsgálati módszer: gyermek strand- és fürdőruha, munkaruha, sportruha, fejfedők, nyári ruha, egyenruha stb. bevizsgálására.

EN 340: Általános követelmények a védőruhákkal szemben. A szabvány szabályozza az általános ergonómiai követelményeket, a védőruhák méretezését és jelölését. A ruházatot úgy kell kifejleszteni, hogy a maximális komfortot nyújtsa viselőjének. A felhasznált alapanyagoknak és kellékeknek nem lehetnek nemkívánatos hatásai mint pld. allergia, gyulladások vagy sérülések. A táblázatban szereplő összes méretnek anatómiai méretnek kell lennie.

EN ISO 15797: Ez szabvány tartalmazza a bérbeadásra alkalmas termék ipari körülmények között történő mosására vonatkozó gyakorlatorientált kezelési eljárását.

EN 14404: Térdvédelem: A térdvédelem csak térdvédő nadrág és térdvédő betét együttesen minősített kombinációja esetén biztosított. Az 1. térdvédelmi fokozat sima felületen végzett munkálatokhoz alkalmas, melyeknél nincs 1 cm-nél nem magasabb tárgyak általi veszélyeztetettség.

EN ISO 11611: Védelmi szabvány, hegesztésre és hasonló munkálatokra vonatkozóan (EN 470-1 helyettesítő szabványa)

Változások - 2 osztályra osztva

 • 1. osztály: min 15 csepp olvadt fém és RHTI (melegáteresztési index) 24 # 7 s
 • 2. osztály: min 25 csepp olvadt fém és RHTI 24 # 16 s

- különböző követelményeket támasztottak, szűntettek meg ill. változtattak meg

Ez a ruházat védi viselőjét kis fémfröccsenések, rövid ideig tartó lánggal történő érintkezés vagy ultraviola sugárzás esetén. A védőruha alkalmas hegesztés vagy olyan hasonló munkálatok során történő alkalmazásra, melyeket azonos módon végeznek és azonos veszélyhelyzettel járnak. A védőhatást lángmentesített anyaggal érik el meghatározott megmunkálási sajátságokkal együtt, melyeket az EN ISO 11611 szabvány definiál. A hegesztő ruha beosztályozására szolgáló vizsgálat kritériuma a korlátozott lángterjedés. Ezt az ISO 15025 A1 és / vagy A2 szerint vizsgálják.

EN ISO 11612: Hő és láng elleni védőruha (EN 531 helyettesítő szabványa): Az anyaggal szemben támasztott követelményekkel kapcsolatban történt változtatás // a B kód fokozatainak száma // a védelem kiegészítő vizsgálata kontakt hővel szemben (F kód). Ezen szabványnak megfelelő védőruha védi viselőjét rövid ideig tartó lánggal való kapcsolat esetén és legalább egy hőféleséggel szemben. A védőruhaként való besorolás kritériuma a hőnek kitett dolgozók esetén a korlátozott lángterjedés az ISO 15025 (A1 és / vagy A2 kód) szerint.

Osztályozás:

 • A1 vagy A2 kód (különböző mintavétel)
 • B kód: konvektív hő (fokozatok 1 = alacsony -3 = magas)
 • C kód: sugárzó hő (fokozatok 1-tol 4-ig)
 • D kód: folyékony alumíniumfröccsenés elleni védelem (fokozatok 1-tol 3-ig)
 • E kód: folyékony vasfröccsenés elleni védelem (fokozatok 1-tol 3-ig)
 • F kód: kontakt hő (fokozatok 1-tol 3-ig)

Minél magasabb a fokozat értéke, annál nagyobb a mindenkori védőhatás.

EN 531: Hőnek kitett munkák (új: EN ISO 11612): A védőruhát, mely ennek a szabványnak megfelel olyan munkások számára tervezték, akik rövid ideig tartó lánggal való kapcsolatnak és legalább a hő egy fajtájának vannak kitéve. A hőnek kitett munkahelyekre alkalmas védőruha beosztályozására szolgáló vizsgálat kritériuma a korlátozott lángterjedés a DIN EN 532-es szabvány szerint, mely megegyezik a hegesztő védőruházat vizsgálati kritériumával (A betűjelű kód). A hő fajtáját kódokkal (B-től E-ig) definiálják. Ez lehet konvektív (B betűjelű kód), sugárzó (C betűjelű kód), nagyobb alumínium általi (D betűjelű kód) vagy vas általi (E betűjelű kód) fröccsenés okozta, vagy ezen formák kombinációjaként fellépő hő. A betűkódok mellett ezen védőruháknál a fokozatot is fel kell tüntetni 1-tol max. 5-ig. Minél magasabb a fokozat értéke, annál nagyobb a mindenkori védőhatás.

EN 61482-1-2: Ív okozta termikus veszély elleni védelem (ENV 50354 helyettesítő szabványa): Ez a szabvány az alapanyag és a kész munkaruha védőruhaként való alkalmasságát vizsgálja ív okozta termikus veszély esetén. Az ezen szabvány szerint vizsgált védőruha védi viselőjét az elektromos ív okozta termikus hatástól, mivel a védőruha nem gyullad meg és nem olvad a bőrre. A védőfunkciót csak öltöny viselése esetén teljesíti (zakó nadrággal vagy mellesnadrággal, ill. overall), mégsem alkalmas a testen való átáramlás elleni védelemre.

Két védelmi osztály létezik: 1. osztály: 4kA / 500 ms // 2. osztály: 7kA / 500 ms

Vigyázat! A ruha nem a DIN EN 50286 szabvány szerinti elektromosan szigetelő védőruha.

EN 1149-5 az EN 1149-3-al kapcsolva: Elektrosztatikus tulajdonságok: Robbanásveszélyes területen nem szabad az embernek és a munkaruhának elektrosztatikusan feltöltődnie. Ehhez elektrosztatikusan vezető védőruhát kell alkalmazni vezető védőcipővel, földelt talajon. A védőruhát teljesen zártan kell viselni. Robbanásveszélyes területen nem lehet kigombolni vagy levenni.

EN 13034 6. TÍPUS: Vegyszervédelem folyékony vegyszerek elleni korlátozott védelmi képességgel: A szabvány leírja a vegyszer elleni védőruha korlátozott használatára (6. típus) vonatkozó minimális követelményeket. Korlátozott védelmet nyújt folyékony aerosolok, sprayk és könnyű vegyszerfröccsenések hatásai ellen. A speciális vegyszereket használat előtt tesztelni kell.

EN 510: Mechanikai védelem: Védőruhára vonatkozó előírások olyan területen, ahol fennáll a mozgó alkatrészbe való beleakadás kockázata. Ezen ruhák esetében olyan védőruháról van szó, mely minimálisra csökkenti a mozgó alkatrészbe való beleakadás vagy az alkatrész általi behúzás kockázatát, ha viselője veszélyes mozgást végző gépek vagy eszközök közelében dolgozik. Különös jellemzője ennek a ruhának, hogy a zakók esetében nincsenek külső zsebek, hajtások; takart záródásúak és szorosan illeszkedőek.

EN 471: Jólláthatóság: Utcai és útépítő munkálatoknál használják azért, hogy hamarabb és jobban láthatóak legyenek. Zakók, mellények, ingek, köpenyek alapszínén kell egy jólláthatósági színnek (neon sárga, neon narancs, ill. élénkpiros) lennie. Két vízszintes fényvisszaverő csíknak kell lennie körben a törzsrészen egymástól 50 mm távolságra. A ruházat aljafelhajtása és az alsó fényvisszaverő csík között ugyancsak minimum 50 mm távolságnak kell lennie. A fényvisszaverő csíkok ± 20° döntése lehetséges. A hosszú ujjakon és a lábszáron két fényvisszaverő csíknak kell lennie 50 mm távolságra.

EN 343: Időjárás elleni védelem: Minden szabadban és rossz időben végzett munkához. Az időjárás elleni védőruha az EN 343 szabvány szerint nem alkalmas hő, nyílt láng vagy vegyszerekkel való érintkezés elleni védelemre. Jóllehet a szabvány nem ír elő esőztetési tesztet, a ruhát mégis megfelelően kell kialakítani (zsebnyílások, húzózárak, ujja, stb.).

A munkaruha esetében az EN 343 szabvány alábbi kritériumai különösen fontosak:

1. A vízállóságot (x-érték) vízáteresztéssel szembeni ellenállásként WP mérjük.

Ez érvényes:

 • 1. osztály – alacsony védőhatástól
 • 3. osztály – magas védőhatásig

2. A lélegzőképességet (y-érték) vízgőzáteresztéssel szembeni ellenállásként Rct mérjük. Ez leírja, hogy mennyi vízgőzt tud kifele továbbítani m2-ként 24 óra alatt.

Ez érvényes:

 • 1. osztály – alacsony lélegzőképességtől
 • 3. osztály – magas lélegzőképességig

EN 14058: Hűvös környezet elleni védelem: Ez a szabvány a ruházatra (mellény, dzseki, köpeny, nadrág) vonatkozó követelményeket és vizsgálati módszereket határozza meg. A szabvány nem támaszt különleges követelményt a fejfedőkkel, cipőkkel és kesztyűkkel szemben, melyeknek a helyi lehűlés ellen kell védelmet nyújtaniuk. A ruházat max. -5° C-ig védi viselőjét. A melegáteresztési ellenállást Rct (m2K/W) 3 osztályba soroljuk.

Rct (m2K/W) Osztály
0,06$ Rct #0,12 1
0,12$ Rct #0,18 2
0,18$ Rct #0,25 3

A szabványokat folyamatosan igazítják, ezért mindig szakemberektől kérjen teljes körű tájékoztatást.

   

Anyag, méret, szabvány

Kínálatunkból

Magyarországi viszonteladóink

Kübler Hungary Kft. viszonteladói Sopron, Dunaújváros, Kazincbarcika, Igrici, Oroszlány, Kecskemét, Pécs, Szekszárd, Szeged

Kövessen minket

Hírlevél feliratkozás

A Kübler Hungary Kft. aktuális állásajánlatai

Aktuális állásajánlataink

A Kübler Hungary Kft. jelenleg több mint 200 munkavállalót alkalmaz. Cégünkben az alkalmazott technológia magas színvonalának, munkatársaink képzettségének köszönhetően magas minőségű, kiváló munkaruhák készülnek. Cégünknél jelenleg nincs aktuális állásajánlat, de természetesen szívesen fogadjuk az új jelentkezőket. Pályázatát, önéletrajzát postán a központi elérhetőségünkre, vagy elektronikus formában is elküldheti.

Kübler HR kapcsolat Kübler - több, mint munkaruha
Hírlevél feliratkozás